Απολύμανση και απεντόμωση πολυκατοικίας και διαμερισμάτων
- Αργώ Ελλάς Συντήρηση Πολυκατοικίας -
Τηλ: 210.9426696

>>Είσαι ο διαχειριστής πολυκατοικίας; Κατέβασε και ανάρτησε στην είσοδο της πολυκατοικίας σου την ανακοίνωση απολύμανσης/απεντόμωσης ενημερώνοντας τους υπόλοιπους ενοίκους.

>>Είσαι ένοικος πολυκατοικίας;

>>Δες τα έντομα/τρωκτικά.

>>Μηνιαία προγράμματα συνεργασίας για οργανισμούς και επιχειρήσεις. Ολοκληρωμένη και πιστοποιημένη κάλυψη!

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ (FAQS)

Τί είναι η απολύμανση; Απολύμανση ειναι η διαδικασία που έχει στόχο την καταστροφή όλων των μικροοργανισμών. Οι μικροοργανισμοί χωρίζονται σε δύο κατηγορίες τους παθογόνους και τους μη παθογόνους. Οι παθογόνοι μικροοργανισμοί είναι αυτοί που προκαλούν λοιμώξεις. Στους παθογόνους ανήκουν τα βακτήρια (και τα σπόρια),οι ιοί, τα πρωτόζωα κι οι μύκητες.Ο όρος απολύμανση είναι συνυφασμένος με άλλες δύο έννοιες: την απεντόμωση και τη μυοκτονία.

Τί είναι η απεντόμωση; Απεντόμωση είναι η διαδικασία προστασίας του χώρου από την εισβολή/είσοδο εντόμων, μιας και αυτά αποτελούν εστίες μόλυνσης. Η απεντόμωση πραγματοποιείται κυρίως σε χώρους παραγωγής και επεξεργασίας τροφίμων.

Τί είναι μυοκτονία; Μυοκτονία είναι η διαδικασία που εξασφαλίζει τη μόνιμη απαλλαγή από τα τρωκτικά.

Γιατί γίνεται απολύμανση; Η απολύμανση πραγματοποιείται κυρίως για την εξόντωση των παθογόνων μικροοργανισμών με σκοπό την αποφυγή λοιμώξεων/ασθενειών. Επίσης, γίνεται για την διατήρηση ενός υψηλού επιπέδου υγιεινής και κατ' επέκταση υγείας. Πρέπει να σκεφτόμαστε ότι η υγεία μας συνδέεται άμεσα με την υγιεινή του χώρου που ζούμε.

Σε ποιους χώρους συνιστάται η απολύμανση; Η απολύμανση συνιστάται σε - οικίες: πολυκατοικίες, διαμερίσματα, ξενοδοχειακές μονάδες - σε χώρους μαζικής εστίασης και κατασκευής φαγητού: εστιατόρια, αρτοποιεία, ζαχαροπλαστεία, catering - καθώς και σε πολυσύχναστους χώρους όπως γραφεία εταιρειών, εργοστάσια, γυμναστήρια κλπ. Γενικότερα σε οποιοδήποτε χώρο(εστία μόλυνσης) υπάρχει υποψία ότι μπορεί να έχουν αναπτυχθεί μικρόβια που απειλούν την υγεία.

Κάθε πότε; Η συχνότητα της απολύμανσης εξαρτάται από τον χώρο. Για παράδειγμα, σε ένα νοσοκομείο η απολύμανση πρέπει να γίνεται πιο συχνά απ' ότι σε ένα διαμέρισμα μιας πολυκατοικίας. Συνήθως, η απολύμανση σε ένα διαμέρισμα πραγματοποείται 1 με 2 φορές το χρόνο.

Ποια εποχή του χρόνου είναι ιδανική για απολύμανση; Η απολύμανση είναι μία διαδικασία που πραγματοποιείται όλο το χρόνο. Ιδανικά τοποθετείται από τα μέσα του Μαρτίου έως και τα μέσα του Ιουνίου . Αυτό γίνεται γιατί την άνοιξη εμφανίζονται και τα πρώτα έντομα. Επίσης, ιδανική εποχή είναι από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως τα μέσα Νοεμβρίου. Αυτές τις δύο περιόδους η αντιμετώπιση των μικροβίων/εντόμων θεωρείται αποτελεσματικότερη.

Με ποιο τρόπο; Διαθέτουμε συνεργεία που αποτελούνται από άρτια εκπαιδευμένους απολυμαντές. Οι απολυμαντές ακολουθούν επακριβώς τις οδηγίες του ειδικού επιστήμονα. Χρησιμοποιούμε φάρμακα δραστικά, αποτελεσματικά, ακίνδυνα προς τον άνθρωπο και πάντα εγκεκριμένα.

Τί πρέπει να κάνετε πριν και μετά την απολύμανση; Προτείνουμε ο χώρος (το δάπεδο της οικίας κλπ) να έχει καθαριστεί και σφουγγαριστεί πριν γίνει η απολύμανση, γιατί μετά την απολύμανση θα ήταν καλό ο χώρος να μην σφουγγαριστεί για 3 με 4 ημέρες ώστε να δράσει το φάρμακο.

Κατά την απολύμανση οι κάτοικοι/υπάλληλοι πρέπει να λείπουν από το χώρο τους; Η απολύμανση πραγματοποιείται με εγκεκριμένα φάρμακα εντελώς ακίνδυνα για τον άνθρωπο. Επιπλεόν, τα φάρμακα αυτά είναι άοσμα οπότε δεν είναι απαραίτητο να λείπουν από το χώρο προς απολύμανση αρκεί να διευκολύνουν την εργασία των απολυμαντών. Τα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται καταστρέφουν τις επιφάνειες όπως το μάρμαρο; Τα φάρμακα της απολύμανσης δεν λεκιάζουν τις επιφάνειες ούτε τις αλλοιώνουν όταν επικάθονται.

Πόση ώρα διαρκεί μία απολύμανση; Η διάρκεια της απολύμανσης εξαρτάται από το εμβαδόν/τετραγωνικά του χώρου. Συνήθως, κατά μέσο όρο σε ένα μεγάλο διαμέρισμα διαρκεί το πολύ 20 λεπτά.

Είναι επικίνδυνη για τον άνθρωπο; Η απολύμανση μόνο επικίνδυνη δεν είναι. Είναι εντελώς φιλική με τον άνθρωπο κι εξασφαλίζει ένα καθαρό κι υγιεινό περιβάλλον. Στην ουσία, τα έντομα και τα τρωκτικά είναι περισσότερο επικίνδυνα κι επιβλαβή για το χώρο και τον άνθρωπο που ζει σε αυτόν. Ακόμη, τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται είναι ελεγμένα και εγκεκριμένα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Τι είναι το πιστοποιητικό απολύμανσης; Μετά από κάθε εργασία απολύμανσης η Αrgo Hellas παραδίδει πάντα ειδικό πιστοποιητικό απολύμανσης με αριθμό αδείας 94204/13-4-11. Σε αυτό το πιστοποιητικό αναγράφονται η ημερομηνία απολύμανσης, το φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε και το όνομα του ειδικού επιστήμονα. Ποιες ασθένειες προέρχονται από τα έντομα (κατσαρίδες); Στις κατσαρίδες οφείλονται ασθένειες όπως άσθμα, αλλεργικές αντιδράσεις, γαστρεντερίτιδα και τροφική δηλητηρίαση.

Ποιες ασθένειες προέρχονται από τα τρωκτικά(ποντίκια); Στα ποντίκια οφείλονται ασθένειες όπως λεπτοσπείρωση, τροφικές δηλητηριάσεις, πανώλη(πιο σπάνια), τυφοειδής πυρετός , λεμφοκυτταρική χοριομηνιγγίτιδα και ο ενδημικός τύφος.

Τα έντομα και τα τρωκτικά είναι πιθανοί φορείς ασθενειών. Μπορεί να προκαλέσουν καταστροφές στις οικίες, στις επιχειρήσεις κι οπουδήποτε διαβιούν. Για το λόγο αυτό συνιστάται και η απολύμανση/απεντόμωση.

Κατσαρίδα Οι κατσαρίδες είναι πιθανοί φορείς ασθενειών. Αλλοιώνουν τα τρόφιμα και μπορούν να διαδίδουν παθογόνους οργανισμούς. Επίσης μπορούν να προκαλέσουν άσθμα κι αλλεργικές αντιδράσεις. Σε χώρους με απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής συνήθως εμφανίζονται κατσαρίδες. Η καταπολέμησή τους γίνεται με τη χρήση φαρμάκων. Οι κατσαρίδες είναι ιδιαίτερα βλαβερές σε χώρους (όπως στις επιχειρήσεις) που επεξεργάζονται τρόφιμα.

Κοριός Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αποδείξεις για το αν οι κοριοί μεταδίδουν παθογόνους μικροοργανισμούς στον άνθρωπο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αφήνουν χαρακτηριστικά σημάδια στο σημείο που θα τσιμπήσουν. Εμφανίζονται συχνά σε ξενοδοχειακές μονάδες. Αντιμετωπίζονται με ψεκασμό στις εστίες που αναπτύσσουν.

Κοινό κουνούπι Το κοινό κουνούπι μεταφέρει αποδεδειγμένα παθογόνους μικροοργανισμούς στον άνθρωπο.Μπορεί να μεταφέρει την ασθένεια της εγκεφαλίτιδας, αλλά αρκετά δύσκολα, ενώ την ασθένεια της φιλαρίασης μόνο σε τροπικές περιοχές. Επίσης, το κουνούπι (αν έχει μολυνθεί με τον μικροοργανισμό πλασμώδιο) μπορεί με το τσίμπημα του να μεταδώσει την ασθένεια της ελονοσίας. Το κοινό κουνούπι πολλαπλασιάζεται σε στάσιμα και μολυσμένα νερά αλλά και σε μέρη όπου υπάρχει αρκετή υγρασία.

Μύγα Η μύγα κατατάσσεται στα έντομα που μεταδίδουν παθογόνους μικροοργανισμούς στον άνθρωπο. Μάλιστα αυτοί οι μικροοργανισμοί δύναται να προκαλέσουν σοβαρές ασθένειες όπως χολέρα, ηπατίτιδα, δυσεντερία και διάρροια.

Τρωκτικά: Ποντίκι / Αρουραίος Τα τρωκτικά είναι υπεύθυνα για τη μετάδοση πολλών ασθενειών στον άνθρωπο όπως το Σύνδρομο Weil (λεπτοσπείρωση), σαλμονέλωση και πανώλη. Η σαλμονέλωση είναι ένας τύπος τροφικής δηλητηρίασης, η οποία μπορεί να προκαλέσει οξεία γαστρεντερίτιδα, πονοκέφαλο, πυρετό και εμετό. Η πανώλη δεν αποτελεί ζήτημα για τις ανεπτυγμένες χώρες, αφού δεν έχουν καταγραφεί περιστατικά από τις αρχές του 20ου αιώνα, η αποτροπή ελεύθερης μετακίνησης ποντικιών από διαφορετικές χώρες του κόσμου είναι ζωτικής σημασίας. Συνήθως, το ποντίκι που εντοπίζεται στα πλοία είναι υπεύθυνο για τη μετάδοση της πανώλης, αλλά και άλλα ποντίκια έχουν βρεθεί περιστασιακά να είναι φορείς. Υπάρχουν πολλές άλλες σοβαρές ασθένειες που μπορούν να μεταδοθούν από τα τρωκτικά στον άνθρωπο. Τέτοιες είναι ο πυρετός του δήγματος (δάγκωμα ποντικιού), λεμφοκυτταρική χοριομηνιγγίτιδα και ο ενδημικός τύφος. Επίσης, υπάρχει ένας αριθμός παρασίτων που φέρουν τα τρωκτικά, τα οποία ενέχουν κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία, όπως τριχοφυτία, ακάρεα, νηματόζωα, ταινία, τσιμπούρια και ψύλλοι. Τα τρωκτικά, επίσης, ενδέχεται να φέρουν κάποιες ασθένειες που μπορούν να μεταδοθούν στα ζώα, με γνωστό παράδειγμα αυτό του αφθώδους πυρετού. Τα τρωκτικά έχουν την ικανότητα να ροκανίζουν αντικείμενα, γεγονός που μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο πυρκαγιάς, επειδή συχνά ροκανίζουν ηλεκτρικά καλώδια. Τα ποντίκια μπορούν, επίσης, να διακόψουν και άλλες λειτουργίες, π.χ. παροχή νερού και φυσικού αερίου, αφού είναι γνωστό ότι ροκανίζουν ακόμα και σωλήνες μόλυβδου.

Καταπολέμηση:

Οι δολωματικοί σταθμοί είναι ευεργετικοί διότι: Τα δολώματα δεν είναι εκτεθειμένα στο χώρο οπότε αφενός δεν αλλοιώνονται από την υγρασία του περιβάλλοντος χώρου ή από την ηλιακή ακτινοβολία. Αυτό σημαίνει ότι διατηρούνται σε καλή κατάσταση και δεν χρειάζονται πολύ συχνά αλλαγές εφόσον δεν φαγωθούν από τα τρωκτικά, άρα μείωση στο κόστος. Αφετέρου τα παιδιά και τα κατοικίδια ζώα δεν μπορούν να έχουν άμεση επαφή με το δόλωμα διότι αυτό είναι έγκλειστο. Επιπλέον, η δραστική ουσία δεν διασκορπίζεται στο χώρο οπότε είναι απόλυτα ασφαλής. Προτείνονται τόσο σε κλειστούς όσο κι ανοικτούς χώρους. Είναι εύκολος ο καθαρισμός τους.Υπάρχουν πολλών ειδών δολωματικοί σταθμοί σε σχήμα, μέγεθος και χωρητικότητα. Ό σωστός έλεγχος και η αναδόλωση τους σε στοχευμένα χρονικά διαστήματα μπορεί να περιορίσει ή και να εξαλείψει τις αποικίες τρωκτικών.

Όλοι οι δολωματικοί σταθμοί χαρτογραφούνται και διαθέτουν ειδική σήμανση και επιτοίχια ένδειξη.

Τμήμα απολυμάνσεων/απεντομώσεων

Ζητήστε μία προσφορά.

Περισσότερα...

Απολύμανση και απεντόμωση πολυκατοικίας και διαμερισμάτων

Tags: Απολύμανση και απεντόμωση πολυκατοικίας και διαμερισμάτων

αποχέτευση στα κοινόχρηστα πολυκατοικίας