ΣΥΜΒΟΥΛΕΣΗ μηνιαία κατανομή, έκδοση και διανομή των κοινόχρηστων δαπανών της πολυκατοικίας από το διαχειριστή της, είναι απαραίτητη και είναι εκείνη που διασφαλίζει τη διαφάνεια ανάμεσα στους ενοίκους , απεικονίζει αποτελεσματικά τις ταμειακές ροές, βελτιώνοντας σημαντικά τη λειτουργία της.


Κοινόχρηστα πολυκατοικιών<empty>
Χαμηλό κόστος έκδοσης κοινοχρήστων


Χαμηλό κόστος σε όλες τις υπηρεσίες μας. Ειδικές προσφορές ανά τακτικά χρονικά διαστήματα.

Πλεονέκτημα 1
Τχύτητα έκδοσης και διανομής κοινοχρήστων


'Αμεση εξυπηρέτηση και παράδοση κοινοχρήστων δίχως πολυήμερες καθυστερήσεις .

Πλεονέκτημα 2
Μόνιμη υποστήριξη


Συμβουλές, πληροφορίες, ενημερώσεις, νομική υποστήριξη και αδιάλειπτη καθοδήγηση.

Πλεονέκτημα 3

Ερωτήσεις πελατών μας που αφορούν τον τομέα έκδοσης κοινοχρήστων.

*Tα κοινόχρηστα έξοδα της πολ/κίας δίνονται τηλεφωνικώς,μέσω email στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: contact@argohellas.gr / koinoxrista@argohellas.gr και με καταχώρηση σε φόρμα. Στοιχίζουν ελάχιστα και περιλαμβάνουν όλες τις απαραίτητες στήλες και πεδία που θα απεικονίσουν αποτελεσματικά τις δαπάνες της πολυκατοικίας σας καθώς και στοιχεία ελέγχου που θα ενισχύσουν τη διαφάνεια.


Ερώτηση. Τι χρειάζεστε για να ξεκινήσουμε την συνεργασία μας ;

 

Απάντηση. Για την εκκίνηση της συνεργασίας μας θα χρειαστούμε τον πίνακα ποσοστών συνιδιοκτήσίας κτιρίου* και τον πίνακα κεντρικής θέρμανσης εάν υπάρχει σε ξεχωριστό έντυπο. Οι εν λόγω πίνακες παραδίδονται από τον υπεύθυνο μηχανικό της πολυκατοικίας στον διαχειριστή της μετά την αποπεράτωση της.

*Μπορεί να αναφέρεται και σαν πίνακας κατανομής χιλιοστών και δαπανών.

 

Ερώτηση. Θα πρέπει να αφήσουμε τα έντυπα στην εταιρία σας ;

 

Απάντηση. Ασφαλώς και όχι. Τα έντυπα ανήκουν στην πολυκατοικία και θα πρέπει να παραμένουν εκεί. Ωστόσο θα πρέπει, είτε να επισκευθείτε τα γραφεία της εταιρίας έτσι ώστε να φωτοτυπηθούν , είτε να ζητήσετε να τα παραλάβει από τον χώρο σας δωρεάν και άμεσα διανομέας της εταιρίας και να σας επιστραφούν με την πρώτη έκδοση.

 

Ερώτηση. Μπορώ να δώσω τα έξοδα της πολυκατοικίας μου στα γραφεία σας ;

 

Απάντηση. Τα γραφεία μας παραμένουν ανοιχτά 🔍 για να σας εξυπηρετήσουν και να καλύψουν οποιαδήποτε ανάγκη της πολυκατοικίας σας. Εξειδικευμένα και έμπειρα στελέχη θα παραλάβουν τις δαπάνες και θα επιλύσουν οποιαδήποτε απορία υπάρχει σχετικά με αυτές.

 

Ερώτηση. Γιατί δεν μπορώ να εκδώσω τα κοινόχρηστα μόνος μου on line χρησιμοποιώντας κάποια εφαρμογή και τον εκτυπωτή μου ;

 

Απάντηση. Αυτό συμβαίνει διότι σε μία τέτοια περίπτωση ο διαχειριστής της πολυκατοικίας θα έπρεπε να εκτυπώνει συγκεντρωτικές καταστάσεις, αμέτρητα ειδοποιητήρια και εξοφλητικές αποδείξεις, καταναλώνοντας μέγαλες ποσότητες αναλωσίμων όπως μελανιού και χαρτιού μηνιαίως καθώς και να υποστεί φθορές υλικού, προβαίνοντας προφανώς σε έξοδα τα οποία συνήθως δεν είναι διατεθειμένος κανείς από τους ενοίκους / ιδιοκτήτες να επωμισθεί αλλά φυσικά ούτε και ο ίδιος. Επιπλέον έχει παρατηρηθεί να τίθενται ζητήματα διαφάνειας και αξιοπιστίας των δεδομένων στους λογαριασμούς που έχουν αποσταλεί μέσω Internet σε έναν η/υ και που διανέμονται εν συνεχεία στους ενοικούς της πολυκατοικίας μιας και είναι πολύ εύκολο να παραποιηθούν ηλεκτρονικά τα αποτελέσματα αυτών. Είναι σημαντικό να υπάρχουν στοιχεία ελέγχου τυποποίησης και γνησιότητας στα έντυπα αλλα και στην όλη διαδικασία που αποτρέπουν ενδεχόμενες τέτοιες ενέργειες.Σε μία αδιάλειπτη προσπάθεια μας να ενισχύσουμε την εμπιστοσύνη ανάμεσα στους κατοίκους της πολυκατοικίας και να μειώσουμε τα έξοδα των πελατών μας δεν θα μπορούσαμε να εφαρμόσουμε κάτι τέτοιο. Αντ' αυτού και έναντι κάποιου ελάχιστου κόστους αναλαμβάνουμε εμείς την παραλαβή των εξόδων σας με πολλούς και διάφορους τρόπους έυκολα και γρήγορα, την έκδοση των λογαριασμών με ταχύτητα, ασφάλεια και πλήρη αξιοπιστία, τον έλεγχο τους, την υποστήριξη σας σε διάφορα θέματα ποικιλοτρόπως και τέλος την έγκαιρή διανομή και παράδοση στον χώρο σας. Επιπροσθέτως, δε θα πρέπει να παραβλέψουμε πως η ύπαρξη μίας ενδιάμεσης κατάστασης ελέγχου και υποστήριξης μεταξύ του διαχειριστή πολ/κίας και των υπόλοιπων κατοίκων, όπως είναι μία επιχείρηση έκδοσης κοινόχρηστων λογαριασμών πολυκατοικίας η οποία με αρκετές δεκαετίες αξιόπιστης και αδιάκοπης λειτουργίας έχει καθιερωθεί στο κλάδο , εκμηδενίζει τις οποιεσδήποτε υποψίες αδιαφάνειας και αναξιοπιστίας που μπορεί να υπάρξουν έστω και αδικαιολογήτως από πλευράς των κατοίκων μίας πολυκατοικίας.

 

Ερώτηση. Τι συμβαίνει όταν αλλάζει ο διαχειριστής ;

 

Απάντηση. Με ένα απλό τηλεφώνημα σας στην εταιρία ή οποιασδήποτε άλλης μορφής επικοινωνία επιθυμείτε (Fax / e-mail ) ενημερώνουμε άμεσα τα συστήματα που χρησιμοποιούμε και προβαίνουμε στην έκδοση κοινοχρήστων περιλαμβάνοντας τα νέα στοιχεία.

 

Ερώτηση. Τι είναι τα fi και ei που βλέπω στον πίνακα θέρμανσης ;

 

Απάντηση. ei = Χιλιοστά θέρμανσης fi = Συντελεστής απωλειών

 

Ερώτηση. Θα μπορούσα να παραλάβω τα κοινόχρηστα μου από τα γραφεία σας;

 

Απάντηση. Ασφαλώς.Τα γραφεία μας παραμένουν ανοιχτά για να παραλάβετε τα κοινόχρηστα σας αρκεί να έχετε ενημερώσει γι'αυτό κατα την παράδοση των εξόδων σας. Τα γραφεία μας παραμένουν ανοιχτά για να σας εξυπηρετήσουμε από κοντά και για οποιοδήποτε άλλο θέμα σας απασχολεί που αφορά το κτήριο σας.

 

Ερώτηση. Στην πολυκατοικία μου υπάρχουν κλειστά διαμερίσματα. Συμμετέχουν στα έξοδα ή όχι;

 

Απάντηση. Συμμετέχουν σύμφωνα με το (ποσοστό συμμετοχής) που αναφέρεται στο κανονισμό της πολυκατοικίας σας. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, τότε συμμετέχει κανονικά όπως όλοι ή σύμφωνα με κάποια νέα απόφαση της γενικής συνέλευσης που θα ορίζει το ποσοστό.

 

Ερώτηση. Έαν κάποιος θελήσει να μην χρησιμοποιεί το ασανσέρ για να μη συμμετέχει στα αντίστοιχα έξοδα, έχει το δικαίωμα να το κάνει ;

 

Απάντηση. Όχι. Δεν έχει δικαίωμα να το κάνει και θα πρέπει να συμμετέχει κανονικά είτε το χρησιμοποιεί είτε όχι.

 

Ερώτηση. Μήπως είναι παράνομη η συλλογή, επεξεργασία και ανάρτηση των δεδομένων που αναγράφονται στα κοινόχρηστα;Τι γίνεται με τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα

 

Απάντηση. Όχι μόνο δεν είναι παράνομη αλλά είναι και απαραίτητη σύμφωνα με τον ν. 2472/1997 και άρθρο (5). Επιπροσθέτως θα πρέπει να αναρτώνται και όλα τα νόμιμα παραστατικά των εξόδων της πολυκατοικίας..

 

Ερώτηση. Τι είναι ο συντελεστής απωλειών (θερμικές απώλειες) και τι είναι το πάγιο θέρμανσης;

 

Απάντηση. Πάγιο θέρμανσης - Συντελεστής απωλειών Γενικός οικοδομικός κανονισμός

 

Ερώτηση. Τι πρέπει να γίνει σε περίπτωση που κάποιος ένοικος στην πολυκατοικία μου αρνείται με διάφορους τρόπους να εξοφλήσει τα κοινόχρηστα που του αναλογούν;

 

Απάντηση. Σε αυτή την περίπτωση αρμόδια αρχή είναι η δικαστική και στην οποία θα πρέπει να απευθυνθείτε με έξοδα της πολ/κίας και σε συνεννόηση με του υπόλοιπους συνιδιοκτήτες διότι τα έξοδα του συγκεκριμένου διαμερίσματος θα τα επιβαρύνεστε οι υπόλοιποι. Σε περίπτωση που ο ένοικος τελεί υπό την ιδιότητα του ενοικιαστή καλό θα ήταν πρωτίστως να απευθυνθείτε στον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος που είναι ο υπέυθυνος και να εισπραχθούν από εκεί.

 

Ερώτηση. Τι γίνεται στην περίπτωση που τα κοινόχρηστα μου εκδοθούν λανθασμένα;

 

Απάντηση. Αυτό δε θα πρέπει να σας απασχολεί διότι θα σας τα αντικαταστήσουμε αμέσως δωρεάν.

 

Ερώτηση. Μπορώ, εκτός από τα κοινόχρηστα να απευθυνθώ σε εσάς και για άλλες τεχνικές εργασίες που μπορεί να χρειαστεί η πολυκατοικία μου;

 

Απάντηση. Αναλαμβάνουμε οποιαδήποτε τεχνική εργασία μπορεί να σας απασχολήσει ως διαχειριστή πολυκατοικίας και σας προσφέρουμε ολοκληρωμένη τεχνική κάλυψη και υποστήριξη είτε ως μεμονωμένη υπηρεσία (Δείτε εδώ) είτε ως πακέτο υπηρεσιών.(Δείτε εδώ).

 

Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε μία προσωπική σχέση με το διαχειριστή πολυκατοικίας που θα τον βοηθήσει να απαλλαχθεί από το άγχος που πιθανώς να επωμίσθηκε όταν ανέλαβε την διαχείριση. Προς αυτή την κατέυθυνση βρισκόμαστε στη διάθεση σας να απαντήσουμε οποιοδήποτε άλλο ερώτημα σας και όποτε αυτό προκύψει.

 

 Copyright (c) Argo Hellas. Στοιχεία της συγκεκριμένης ιστοσελίδας προστατεύονται από την νομοθεσία περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Ξενοφώντος 153 Καλλιθέα, ✆ 2109426696-2109426537 ✉ info@argohellas.gr / ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΜΕΣΩ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ